<![CDATA[DOCTOR KAYU - Project Updates]]>Thu, 16 Jul 2020 20:47:02 +0800Weebly<![CDATA[Custom Furniture : Adjustable Desk]]>Tue, 28 May 2019 16:00:00 GMThttp://doctorkayu.com/project-updates/adjustable-desk
Material : Pine + Steel
Table Top Size : W2' x L3'
Table Leg Size : W2'x L3' x H26" - 30" (Adjustable)
Finishing : Antique Walnut Stain + AC50% Polycure + Matte Black Steel

Price : Start From RM800
]]>
<![CDATA[Custom Furniture : Cowboy Door]]>Fri, 17 May 2019 16:00:00 GMThttp://doctorkayu.com/project-updates/custom-furniture-cowboy-door
Pintu Cowboy ni order by Mama Gourmet (MG).  Restorant di Giant Nilai so jarak dari bengkel dalam 31km sehala. Owner request nak tulisan kayu so aku suggest guna CNC utk mudahkan dapat potongan yang cantik, Nak jadi cerita, kedai aku x buat CNC jadi aku order luar dgn bantuan kawan aku yang tukang kayu gak. 

Pintu ni lambat skit pasang sebab dok tunggu huruf tu dan jugak 2 3 kali time nak pasang berubah. Tapi alhamdulillah at last selesai dengan jayanya!.

Material : Pine Wood
Finishing : AC50% Polycure

​#doctorkayu
]]>
<![CDATA[Wainscoting : Nak Raya 2019]]>Thu, 09 May 2019 16:00:00 GMThttp://doctorkayu.com/project-updates/wainscoting-raya-2019
Just nak maklum this is our 1st time buat wainscoating kat umah orang. Cerita bermula bila installer asal  request harga yang sgt tinggi. So dengan mengunakan kemahiran yang ada.. alhamdulillah selesai juga. Awalnya kita jadi advisor aka tukang deco jew.. last dr buang wallpaper, cat, setting frame semua selesai. Alhamdulillah customer puas hati dengan hasil kerja.

Skop kerja yang dijalankan adalah seperti dibawah :-
  1. Buang Wallpaper lama
  2. Skim dinding 
  3. Cat coating putih utk tutup warna dlu
  4. Cutting dan setting panel wainscoting ikut design yang dipersetujui
  5. Cat balik dengan Smokey Glass by Dulux
  6. ta daaaa siappppp

P/S : Wpun dlm bulan puasa alhamdulillah siap dalam masa 4 hari. 
]]>
<![CDATA[Custom Furniture : Field Cafe Gastro New Look & Feels]]>Thu, 02 May 2019 16:00:00 GMThttp://doctorkayu.com/project-updates/custom-furniture-new-look-for-field-cafe-gastro
Job ni aku dapat dari FB selepas aku buat posting pasal kerusi kayu. Aku dijemput untuk melawat tapak dan beberapa siri perbincangan berlaku sampailah penerimaan sebut harga dari client. Melalui Job ni jugak la aku berkenalan dengan USAHAWAN BELIA yang masih bekerja mcm aku tapi still ingin explore benda baru untuk tambah income. 

Banyak cabaran yang aku hadapi tapi dapat diselesaikan jugak. Kerja-kerja ni ada sedikit kelewatan memandangkan team besi aku lambat nak confirmkan date untuk siapkan frame yg aku minta. tp aku dpt selesai before puasa. mana yang patut.

Skop kerja:-
  1. Meja Pejabat 2 Unit
  2. Kerusi Pejabat 6 unit
  3. Tempered Glass 
  4. Rebuild Cabinet 2 unit
  5. Panel Wall
  6. Vynil
  7. Counter

​Sekian
]]>